Ballı İncir Tatlısı

Kaya Çiftliği Süzme Çiçek Balı ve taze incirlerle hazırlanan bu tatlı, doğal lezzeti ve hafif dokusuyla özel davet sofralarının vazgeçilmezi olacak. Kaymaklı incir tatlısı, mis gibi tarçın kokusu ve cevizle zenginleştirilmiş iç harcıyla hem sağlıklı hem de göz alıcı bir tatlı alternatifi sunuyor.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Ballı İncir Tatlısı

10 adet kuru incir

1 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın

Servis İçin:

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Süzme Çiçek Bal

200 gr kaymak

Hazırlanış:

İncirleri sıcak suda 10 dakika bekletin ve yumuşayınca suyunu süzün. Ortadan ikiye keserek içlerini açın ve ceviz içi ile tarçını karıştırıp iç harç olarak doldurun. Bir fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika pişirin. Servis esnasında üzerine önce süzme çiçek balı gezdirin ve ardından kaymak ekleyerek sunum yapın. Afiyet olsun!