Besleyici ve Doyurucu Lezzet: Tereyağlı Mantı Çorbası

Bol malzemeli, besleyici, doyurucu ve pratik bir tarife ne dersiniz? Küçük büyük herkesin çok seveceği, özellikle de mantı sevenlerin bayılacağı mantı çorbası tarifi için kolları sıvadık. İçinizi ısıtacak bu nefis tarifi çorba olarak tüketebileceğiniz gibi ana yemek olarak da sunabilirsiniz. Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık, tadacaklara da afiyetler olsun!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Besleyici ve Doyurucu Lezzet: Tereyağlı Mantı Çorbası

1,5 litre su

1 su bardağı mantı

1 su bardağı misket köfte (dondurulmuş veya hazır)

1 su bardağı haşlanmış nohut

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Yoğurt

1 adet yumurta

1 adet limon

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 tatlı kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Nane

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

Hazırlanış

Suyu tencereye ekleyerek kaynatın. Kaynayan suyun içerisine mantıyı, nohutları, köfteleri ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Yoğurt, yumurta ve limon suyunu ayrı bir kapta iyice çırpın ve tenceredeki sudan birkaç kepçe alarak yavaş yavaş ekleyin, hızlıca karıştırın. Hazırladığınız sosu tencereye ekleyip köfteler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Tereyağını küçük bir tavaya alarak eritin, içine nane ve pul biber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı çorbaya dökün ve ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.