Fırında Pekmezli İrmik Helvası

Geleneksel irmik helvasının fırında pişmiş enfes bir versiyonu! Kaya Çiftliği pekmezi ve tereyağı ile zenginleşen bu tatlı, şerbetli tatlılara hafif bir alternatif sunuyor. Çay saatlerine veya özel davetlere mükemmel şekilde eşlik edecek bir lezzet!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 20 Dakika

Fırında Pekmezli İrmik Helvası

1 su bardağı irmik

1/2 su bardağı Kaya Çiftliği Pekmezi

1 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı su

1 çay bardağı ceviz içi

Sos İçin:

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

İrmiği tereyağında kavurun. Üzerine sıcak süt ve suyu ekleyip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra pekmezi ve cevizleri ekleyin. Fırın kabına alın, üzerine biraz daha ceviz serpin ve 180°C fırında 10 dakika pişirin. Afiyet olsun!