Fırında Peynirli Karnabahar

Hafif ve sağlıklı bir sebze yemeği arayanlar için fırında peynirli karnabahar mükemmel bir seçenek. Kaya Çiftliği'nin enfes peynirleriyle hazırlanan bu tarif, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Fırında nar gibi kızaran karnabaharlar, eriyen peynirlerle mükemmel bir uyum sağlıyor. Ana yemek olarak veya ara sıcak olarak sofralarınızda yerini alacak!

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Fırında Peynirli Karnabahar

1 adet orta boy karnabahar

1 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

1/2 su bardağı Kaya Çiftliği Mozzarella Peyniri

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 su bardağı süt

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Haşlanan karnabaharları bir fırın kabına dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve tuz, karabiber, pul biberi serpiştirin. Sütü ekledikten sonra rendelenmiş peynirleri karnabaharların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!