Fransız Usulü Elmalı Tart: Tarte Tatin

Kaya Çiftliği Tereyağı ile hazırladığımız bu geleneksel Fransız elmalı tart, karamelle kaplanmış elmaların lezzetini ev yapımı çıtır hamurla buluşturuyor. Sevdiklerinizle paylaşacağınız bu özel tat için sabırsızlanacaksınız!

Servis 6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 40 Dakika
Pişirme Süresi 40 Dakika

Fransız Usulü Elmalı Tart: Tarte Tatin

200 gram un

100 gram Kaya Çiftliği Tereyağı (soğuk ve küçük küpler halinde)

50 gram pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı soğuk su

Bir tutam tuz

İç Harcı İçin:

100 gram Kaya Çiftliği Tereyağı

6 adet elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanış

Un, tuz ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin, kum gibi bir doku elde edin. Yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyip hamuru toparlayın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. 

Fırına dayanıklı bir tavada tereyağını eritin. Şekeri ekleyip karamelize olana kadar, yani altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak pişirin. Soyulmuş, dört ya da sekize bölünmüş elmaları karamelin üzerine yerleştirin. Elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın. 

Dinlenmiş hamuru hafif un serptiğiniz tezgâhta tart tavasının boyutuna uygun şekilde açın. Elmaların üzerine hamuru yerleştirin, kenarlarını içe doğru bastırarak düzgün bir şekilde kapatın. 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, hamur altın rengine dönene kadar pişirin. 

Tartı fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Daha sonra dikkatlice ters çevirip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!