Havuçlu Pirinç Pilavı

Tane tane tereyağlı pirinç pilavına kim hayır diyebilir ki? Bir de havuçlusunu denedikten sonra artık sade tüketmeyeceğiniz havuçlu pilav tarifimiz işte karşınızda. Afiyet olsun.

Servis 8-10 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Havuçlu Pirinç Pilavı

2 su bardağı Kaya Çiftliği Bahçemiz Osmancık Pirinç

1 adet havuç

2 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

4 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu

Sos İçin

Sos bulunmuyor

Hazırlanış

İlk olarak pirinçleri ılık suda 2-3 saat boyunca ıslatın. Pilav tencerenizin içerisine sıvı yağı dökün, ardından tereyağını ekleyerek erimesini bekleyin. Rendelenmiş havuç ve tuzu da ekleyerek karıştırın ve kapağı kapalı biçimde 2-3 dakika kadar pişirin. Pirinçleri ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve kaynayınca altını kısıp kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin. Piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.