Kayseri Yağlaması

Kaya Çiftliği Yoğurt ile servis ettiğimiz Kayseri yağlaması, ev yapımı yufka katmanları arasında lezzetli kıymalı harcıyla unutulmaz bir yemektir. Zahmetli ama sonuçları harika olan bu geleneksel tarif, misafirlerinizi büyüleyecek! Malzemeler hazırsa hemen tarife geçelim.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 60 Dakika
Pişirme Süresi 60 Dakika

Kayseri Yağlaması

Hamur İçin:

500 gram un

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su (gerektiğinde biraz daha eklenebilir)

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı şeker

İç Harç İçin:

500 gram kıyma

2 adet kuru soğan (doğranmış)

2 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates (rendelenmiş)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin

1 büyük kase Kaya Çiftliği Yoğurt

2 diş sarımsak (ezilmiş)

Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanış

Maya ve şekeri ılık suda çözündürün. Un ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve maya karışımını ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun. Gerekirse su ekleyin. Hamuru üstünü örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Her bezeyi un serptiğiniz zeminde ince yuvarlak yufkalar olacak şekilde açın.

Zeytinyağı ve ayçiçek yağını bir tavada ısıtın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Ardından domates salçası ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Baharatlarla tatlandırıp birkaç dakika daha pişirin.

Hazırladığınız yufkaları sacda ya da yapışmaz bir tavada orta ateşte sık sık çevirerek, tek tek pişirin. Pişen yufkaların arasına hazırladığınız kıymalı harcı sürerek kat kat dizin. Tüm yufkalar bittiğinde yağlamayı dilimleyin ve üzerine ezilmiş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu gezdirin. Dilerseniz son dokunuş için birer tutam karabiber ve pul biber ekleyin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!