Kekikli Peynirli Pofuduk Çörek

Şimdi çay saatleri daha güzel! Peynir ve kekik yumuşacık hamurla buluşuyor, pofuduk bir çörek lezzeti sizi bekliyor.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Kekikli Peynirli Pofuduk Çörek

  • 150 gram oda sıcaklığında eritilmiş Kaya Çiftliği Tabak Tereyağı
  • ½ su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • ½ su bardağı ılık su
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 dal ince kıyılmış taze kekik

Sos İçin

Sos Bulunmuyor

Hazırlanış

Ununuzu geniş bir kabın içerisine eleyin. Ardından unun üzerine oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını ekleyin ve harmanlayın. Diğer ürünleri de karışımın içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru 1 saat boyunca oda sıcaklığında mayalandırın. Hamurunuz mayalanmaya devam ederken iç malzemelerini bir kaba alın ve hepsini karıştırın. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde hafifçe açın ve içerisine iç harcını ilave edin. Ardından yuvarlak toplar şeklinde kapatın. Hazırlanan çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerini bir bezle örterek 20 dakika boyunca tepside mayalanmaya bırakın. Tepsi mayalanması biten çöreklere yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirmeye bırakın. Yumuşacık pamuk gibi çörekleriniz tüketilmeye hazır. Afiyet olsun.