Kış Akşamlarının Sıcak Lezzeti: Fırın Helva

Kaya Çiftliği Tahin ve Kaya Çiftliği Üzüm Pekmezi ile hazırlanan bu fırın helva, sıcak servis edildiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Üzerine eklenen fındıkla zenginleştirilen bu tarif, kış akşamlarında tatlı krizlerine sağlıklı bir çözüm sunuyor.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Kış Akşamlarının Sıcak Lezzeti: Fırın Helva

500 gr helva (sade)

4 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tahin

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Üzüm Pekmezi

1 çay bardağı sıcak su

1/2 çay bardağı dövülmüş fındık

Sos İçin:

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış:

Helvayı bir kaba alın ve çatal yardımıyla ezin. Üzerine tahin, pekmez ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzerine dövülmüş fındık serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!