Klasiklerin Vazgeçilmezi: Yumuşacık Revani

Kaya Çiftliği Tereyağı ile yapılan bu revani, tereyağının verdiği zengin lezzet ve şerbetin yumuşak dokusu ile hem gözlere hem de damaklara hitap edecek.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 30 Dakika

Klasiklerin Vazgeçilmezi: Yumuşacık Revani

Kek İçin:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1/2 su bardağı Kaya Çiftliği Tereyağı (eritilmiş)

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanış

Şerbeti hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer yandan, yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için dinlendirin. Revani şerbeti tamamen çekince, dilimleyerek servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerini kaymak, hindistan cevizi, Antep fıstığı veya dondurma ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!