Lezzetine Bayılmak Serbest: İmam Bayıldı

Ana malzemesi patlıcan, soğan ve sarımsak olan imam bayıldı en güzel patlıcan yemekleri arasındadır. Her şekliyle lezzeti olan bu yemeği dilerseniz fırında dilerseniz tencerede yapabilirsiniz. Biz tencerede yapılan haliyle karşınızdayız. O zaman hadi buyurun tadına doyulmaz bu lezzeti hazırlamaya.

Servis 4-6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Lezzetine Bayılmak Serbest: İmam Bayıldı

1 kg patlıcan

Yarım kg sivri kıl biber

Sıvıyağ

Sos İçin

Kaya Çiftliği Topak Tereyağı

3 adet domates

2 diş sarımsak

1 büyük soğan

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Kimyon

1 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

Kaya Çiftliği Bahçemiz Kırmızı Toz Biber

Yeteri kadar tuz

Hazırlanış

Sos için tereyağı, soğan, sarımsak ve domatesi küçük küçük doğrayın, baharatları da ekleyip tencerede pişirmeye başlayın. Ardından patlıcanları sap kısımlarını çıkarmadan alacalı bir şekilde soyun. Sapını kesmeden diklemesine olacak şekilde ortadan ikiye bölün. Ayrı bir tavaya kızartma yağını ekleyin ve patlıcanları kızartın. Patlıcanların ardından biberleri de saplarını almadan kızartın. Kızartılmış patlıcanları pişirme tenceresinin tabanına alın. Üzerine kızartılmış biber ve önceden hazırlanmış olan sosu dökün. 15 dakika boyunca ocakta pişirin. Bayılarak yiyeceğiniz muhteşem lezzetiniz hazır. Afiyet olsun.