Lezzetiyle Geleneksel Sofraların Gözdesi: Çılbır Tarifi

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çılbır, Kaya Çiftliği'nin taze yoğurdunun lezzetiyle kahvaltı sofralarınıza şenlik katıyor. Hafif, besleyici ve pratik olan bu tarif, yumurtanın yoğurt ve tereyağı sosu ile muhteşem uyumunu ortaya koyuyor. Geleneksel lezzeti modern sunumlarla buluşturarak misafirlerinize unutulmaz bir kahvaltı deneyimi yaşatabilirsiniz.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 5 Dakika

Lezzetiyle Geleneksel Sofraların Gözdesi: Çılbır Tarifi

4 adet yumurta

2 su bardağı Kaya Çiftliği Yoğurt

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 yemek kaşığı sirke

Tuz

Su (yumurtaları pişirmek için)

Sos İçin:

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı nane

Hazırlanış:

Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve içerisine sirke ekleyin. Yumurtaları birer birer dikkatlice suya kırın ve beyazları toparlanana kadar 3-4 dakika pişirin. Yumurtalar pişirirken, yoğurdun içine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve pul biberi ekleyerek kısık ateşte kısa süre kavurun. Servis tabağına sarımsaklı yoğurdunuzu yayın, üzerine haşladığınız yumurtaları yerleştirin ve en üste tereyağı, pul biber, nane sosunu gezdirin. Sıcak servis edin ve dilerseniz yanında taze ekmekle sunum yapın. Afiyet olsun!