Osmanlı Mutfağından Tereyağlı Mutancana

Kaya Çiftliği Tereyağı ile hazırlanan bu lezzetli ve zengin içerikli mutancana, Osmanlı mutfağının en özel yemeklerinden biridir. Kuru meyveler ve etin muhteşem uyumunu keşfedin.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 90 Dakika

Osmanlı Mutfağından Tereyağlı Mutancana

500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)

4 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)

1 su bardağı kuru incir (doğranmış)

1/2 su bardağı kuru erik

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı et suyu

1 adet tarçın çubuğu

Tuz ve karabiber

Sos İçin:

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve kuzu etlerini ekleyip kavurun. Etler suyunu salıp çekince doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Bal, sirke, et suyu ve tarçın çubuğunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Etler yumuşacık olup, sos koyu bir kıvama geldiğinde sıcak servis yapın. Afiyet olsun!