Peynirli Pide (Karadeniz Usulü)

Kaya Çiftliği Üçlü Lezzet (Çeçil, Dil, Örgü Peyniri) ile hazırlanan bu nefis Karadeniz usulü peynirli pide, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Sıcacık ve çıtır çıtır hamurun içinde eriyen peynirin tadına doyamayacaksınız.

Servis 4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Peynirli Pide (Karadeniz Usulü)

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kuru maya

1/2 su bardağı ılık su

1/4 su bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gram Kaya Çiftliği Üçlü Lezzet (rendelenmiş)

Üzeri için:

1 adet yumurta (üzeri için)

Kaya Çiftliği Tereyağı

Hazırlanış

Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tuz, şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp ılık su, ılık süt ve zeytinyağını ekleyin. Hamuru yoğurun ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Hamuru streç film ile sarıp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru unlanmış bir yüzeyde açın ve uzunlamasına pide şekli verin. Üzerine rendelenmiş peynirleri eşit şekilde dağıtın. Pidenin kenarlarını hafifçe içe doğru katlayın ve üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pidenin üzerine tereyağı sürerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!