Peynirli ve Ispanaklı Kiş

Kremamsı dokusu ve zengin aromasıyla sofralarınıza lezzet katacak bu kiş, beyaz peynirle hazırlanan hafif ve doyurucu bir seçenek sunuyor. İster kahvaltıda, ister öğle yemeğinde afiyetle yiyebileceğiniz bu tarif, misafirlerinizin de favorisi olacak!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 60 Dakika
Pişirme Süresi 40 Dakika

Peynirli ve Ispanaklı Kiş

Hamur için:

1,5 su bardağı un

125 gram soğuk Kaya Çiftliği Tereyağı (küp küp doğranmış)

1/2 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta sarısı

2-3 yemek kaşığı soğuk su

İç Harcı İçin:

300 gram doğranmış taze ıspanak

1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram Kaya Çiftliği İpsala Klasik Beyaz Peynir (ufalanmış)

3 adet yumurta

1 su bardağı krema

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

Tuz ve karabiber

Hazırlanış

Bir karıştırma kabına unu ve tuzu ekleyin. Küp küp doğranmış soğuk tereyağını ekleyin ve tereyağını una yedirin. Karışım ince kum gibi olana kadar devam edin. Karışıma yumurta sarısını ekleyin. Ardından, 2-3 yemek kaşığı soğuk suyu azar azar ekleyerek hamuru toparlayın. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru top haline getirin, streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış bir yüzeyde merdane ile tart kalıbınızın boyutuna uygun şekilde açın. Açtığınız hamuru dikkatlice tart kalıbınıza yerleştirin, kenarlarına bastırarak şekillendirin ve fazlalıkları alın. Hamurun tabanını çatalla birkaç yerinden delin ve üzerine pişirme kağıdı serip ağırlık yapması için kuru bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın, kremayı ekleyin ve karışımı iyice karıştırın. Önceden pişmiş hamurun üzerine soğan ve ıspanak karışımını yayın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Yumurta ve krema karışımını üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından çıkarın, biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!