Şipşak Hazır Tatlı: Yalancı Tavuk Göğsü

Sütlü tatlı deyince akla ilk gelen lezzetlerden olan, sütlü tatlı sevenlerin çay saatlerinde veya akşam yemeklerinden sonra kısa sürede hazırlayıp servis edebileceği, az malzemeli, yapılışı oldukça pratik, efsane bir tatlı ile karşınızdayız! Mükemmel lezzeti ve eşsiz kıvamıyla yalancı tavuk göğsü tarifimiz için haydi mutfağa geçelim.

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 10 Dakika

Şipşak Hazır Tatlı: Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler:

5,5 su bardağı Kaya Çiftliği Günlük Çiğ Süt

1/2 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 tepeleme yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1 çay kaşığı vanilin

2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin:

Kaya Çiftliği Bahçemiz Toz Tarçın

Hazırlanış

Uygun bir tencereye irmik, şeker ve nişastayı alarak karıştırın. Ardından karışımın üzerine sütü ekleyin. Bütün ürünler iyice karıştıktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek orta ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Göz göz olup kaynamaya başlayınca vanilini de ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Borcamı suyla ıslatın ve tatlıyı borcama dökün. Tatlıyı buzdolabında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca dilimleyin ve üzerine tarçın serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.