Tahinli Brownie

Kaya Çiftliği Tahin ile hazırlanan bu yoğun kıvamlı brownie, çikolatanın ve tahinin harika uyumunu bir araya getiriyor. Hem tatlı hem de hafif tuzlu aromasıyla tatlı krizlerine birebir!

Servis 6-8 Kişilik
Hazırlanma Süresi 15 Dakika
Pişirme Süresi 25 Dakika

Tahinli Brownie

200 gram bitter çikolata

150 gram Kaya Çiftliği Tereyağı

1 su bardağı Kaya Çiftliği Tahin

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı vanilya özütü

Bir tutam tuz

Sos İçin

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip bir kenara alın. Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın. Erimiş çikolata karışımını ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaya Çiftliği Tahin, vanilya ve tuzu ekleyin. Un ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kare bir fırın kabına dökün. Üzerine ekstra tahin gezdirerek şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. İçinin hafif nemli kalması gerekiyor. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!