Tavuklu Keşkek

Kaya Çiftliği Tereyağı ile hazırladığımız bu geleneksel keşkek tarifi, Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden. Tavuk ve buğdayın buluştuğu bu yemek, sabırla pişirilerek yumuşacık bir kıvam alıyor.

Servis 6 Kişilik
Hazırlanma Süresi 20 Dakika
Pişirme Süresi 180 Dakika

Tavuklu Keşkek

2 su bardağı aşurelik buğday (geceden ıslatılmış)

2 adet tavuk göğsü

6 su bardağı tavuk suyu

Tuz, karabiber

Üzeri İçin

3 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

Kırmızı toz biber 

Hazırlanış

Islatılmış buğdayı bir tencereye alın ve üzerine tavuk suyunu ekleyin. Tavuk göğüslerini ekleyin ve kısık ateşte 3 saat kadar pişirin. Piştikten sonra tavukları çıkarın ve lif lif ayırın. Buğdayı ezerek püre kıvamına getirin. Tavukları buğdaya karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biber ekleyin. Servis ederken üzerini tereyağlı sos ile süsleyin. Afiyet olsun!