Yok Böyle Lezzet: Çakallı Menemeni

İsmini Samsun’un Çakallı köyünden alan, ekmek banmaya doyamayacağınız, malzemesi az, yapılışı pratik, lezzeti dillere destan bir tarifle karşınızdayız. O kadar farklı, o kadar lezzetli ki, iddia ediyoruz parmaklarınızı yiyeceksiniz. Tadı hafızalara kazınacak Çakallı menemeni için haydi tarife geçelim.

Servis 2-4 Kişilik
Hazırlanma Süresi 10 Dakika
Pişirme Süresi 15 Dakika

Yok Böyle Lezzet: Çakallı Menemeni

5 adet domates

2 adet yeşil biber

3 adet yumurta sarısı

1,5 yemek kaşığı Kaya Çiftliği Tereyağı

1/2 su bardağı rendelenmiş Kaya Çiftliği Kaşar Peyniri

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Karabiber

1/2 çay kaşığı Kaya Çiftliği Bahçemiz Pul Biber

1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

Sos bulunmuyor.

Hazırlanış

Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın ve bir kenara alın. Ardından biberleri ince ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını alın, yağ eriyince içine biberleri atın. Biberleri iyice kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Eklediğiniz domatesleri tahta kaşık, tahta spatula ya da bir çatal yardımıyla iyice ezerek kavurun. İçine çırpılmış yumurta sarılarını, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kaşar tamamen eriyene dek karıştırın. Afiyet olsun.